Patru bărbaţi, condamnaţi la moarte în Afganistan pentru uciderea unei femei acuzate de blasfemie

Patru bărbaţi au fost condamnaţi la moarte în Afganistan pentru participare la uciderea unei femei acuzate de blasfemie, informează site-ul agenţiei DPA.

219 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi, condamnaţi la moarte în Afganistan pentru uciderea unei femei acuzate de blasfemie

Patru bărbaţi, condamnaţi la moarte în Afganistan pentru uciderea unei femei acuzate de blasfemie (Imagine: Shutterstock)

Farkhunda, o femeie de 27 de ani absolventă de Studii islamice, a fost omorâtă de o mulţime de oameni în faţa unei moschei din Kabul, pe 19 martie. Femeia era acuzată că incendiase o carte a Coranului, dar acuzaţiile nu au fost demonstrate.

Judecătorul Saifullah Mujadidi, de la Tribunalul din Kabul, a decis condamnarea la moarte a patru bărbaţi acuzaţi de participare la crimă.

Asasinatul a avut loc ziua, pe o stradă din Kabul, iar poliţia nu a putut opri mulţimea furioasă.

Alţi opt bărbaţi au fost condamnaţi la câte 16 ani de închisoare. "Verdictul nu este final, au dreptul la apel", a comunicat instanţa judiciară.

Nouăsprezece agenţi de poliţie acuzaţi că nu au putut opri linşarea vor fi condamnaţi duminică.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici