Patru bărbaţi, inculpaţi şi încarceraţi în Franţa în legătură cu atentatele de la Paris. Aceştia ar fi cumpărat din magazine de arme "material" pentru Amedy Coulibaly

Patru bărbaţi reţinuţi în cadrul anchetei privind atentatele de la Paris din 7, 8 şi 9 ianuarie au fost inculpaţi şi încarceraţi în noaptea de marţi spre miercuri, a anunţat procurorul François Molins.

347 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi, inculpaţi şi încarceraţi în Franţa în legătură cu atentatele de la Paris. Aceştia ar fi cumpărat din magazine de arme "material" pentru Amedy Coulibaly

Patru bărbaţi, inculpaţi şi încarceraţi în Franţa în legătură cu atentatele de la Paris. Aceştia ar fi cumpărat din magazine de arme "material" pentru Amedy Coulibaly

Trei dintre ei sunt urmăriţi pentru că au cumpărat din magazine de arme "material" pentru Amedy Coulibaly, ucigaşul unei poliţiste şi autorul luării de ostatici soldate cu patru morţi la un magazin cu specific evreiesc din Paris, a precizat el.

Acest "material" include veste tactice (folosite la stocarea încărcătoarelor de arme automate), cuţite, un pistol cu electroşocuri Taser şi bombe lacrimogene.

Cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, originari din suburbiile Parisului, aceşti bărbaţi făceau parte dintre cunoştinţele lui Coulibaly.

Ei au fost inculpaţi pentru "asociere de infractori terorişti în vederea comiterii de crime împotriva persoanelor", iar unul dintre ei pentru posesie, port sau transport de arme.

În acest stadiu, nici unul dintre ei nu este urmărit pentru complicitate la asasinat, iar rolul lor pare să se fi limitat la acordarea de sprijin logistic lui Amedy Coulibaly.

Încă de la începutul investigaţiilor, anchetatorii au verificat anturajul atacatorilor. Dar până în prezent investigaţiile au progresat în privinţa lui Coulibaly, nu şi a fraţilor Said şi Cherif Kouachi, autorii atacului de la redacţia revistei Charlie Hebdo, care s-a soldat cu 12 morţi la 7 ianuarie, a precizat Molins.

Justiţia bulgară a decis marţi să-l extrădeze în Franţa pe Fritz-Joly Joachin, un francez apropiat fraţilor Kouachi, care a fost arestat la 1 ianuarie la frontiera bulgaro-turcă, alături de fiul său în vârstă de trei ani.

Pe de altă parte, procurorul din Paris a indicat miercuri că bărbatul care a fost rănit în timp ce făcea jogging la 7 ianuarie la periferia capitalei franceze a fost victima unui "tir de antrenament" destinat testării unei arme care avea să fie folosită ulterior de Amedy Coulibaly.

Rănit în spate şi la un picior, bărbatul de 32 de ani a reuşit să ajungă la câţiva localnici, care au alertat autorităţile.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici