Patru islamişti britanici, membri ai grupului SI, vizaţi de sancţiuni ale Naţiunilor Unite

Naţiunile Unite au impus sancţiuni pentru patru islamişti britanici acuzaţi de participare la activităţile din Siria ale reţelei teroriste Stat Islamic, anunţă Guvernul de la Londra, potrivit site-ului agenţiei Reuters.

1637 afișări
Imaginea articolului Patru islamişti britanici, membri ai grupului SI, vizaţi de sancţiuni ale Naţiunilor Unite

Patru islamişti britanici, membri ai grupului SI, vizaţi de sancţiuni ale Naţiunilor Unite (Imagine: Hepta)

Cei patru britanici - doi bărbaţi şi două femei - au primit interdicţii de călătorie şi vor avea activele blocate, măsurile având rolul de a descuraja alţi islamişti să se alăture teroriştilor sunniţi din Siria şi Irak.

"Vom face tot posibilul pentru a opri cetăţeni britanici să se alăture organizaţiei teroriste Stat Islamic", a declarat un purtător de cuvânt al premierului David Cameron.

"Aceste sancţiuni sunt un instrument puternic; blocarea activelor şi impunerea interdicţiilor de călătorie la nivel global transmit un semnal clar pentru descurajare", a subliniat oficialul britanic.

Cei patru islamişti sunt Asqa Mahmood (21 de ani), Sally Anne Jones (46 de ani), Abu-Said al-Britani (alias Omar Hussain, 28 de ani) şi Nasser Muthana (21 de ani).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici