Patru militari, morţi în urma atentat în sud-estul Turciei

Cel puţin patru militari au fost ucişi în urma unui atac comis, miercuri, de militanţii Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), în provincia Hakkari, informează site-ul cotidianului turc Hurriyet.

9826 afișări
Imaginea articolului Patru militari, morţi în urma atentat în sud-estul Turciei

Patru militari, morţi în urma atentat în sud-estul Turciei (Imagine de arhiva)

Atacul a avut loc în districtul Şemdinli din provincia Hakkari din sud-estul Turciei.

Potrivit anchetei iniţiale, militanţii au detonat un dispozitiv incendiar improvizat în momentul în care prin zonă treceau două vehicule militare blindate, rănind nouă persoane, dintre care patru grav.

"Militari răniţi au fost imediat transportaţi la spital," se afirmă într-un comunicat emis de Statul-Major turc.

Potrivit informaţiilor, unul dintre vehicule era rezistent la mine şi transporta 13 militari.

O amplă operaţiune împotriva kurzilor a fost declanşată la sfârşitul anului trecut în sud-estul ţării de guvernul turc care a promis "epurarea totală" a rebelilor kurzi. Turcia consideră PKK grupare teroristă.

În Turcia, anul acesta au avut loc numeroase atentate, atribuite reţelei teroriste Stat Islamic şi insurgenţilor kurzi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici