Paul Allen, cofondatorul Microsoft, îşi va dona 50% din avere unor organizaţii de caritate

Paul Allen, cofondatorul companiei Microsoft, a anunţat, joi, că intenţionează să îşi doneze o mare parte din avere, după moarte, unor organizaţii de caritate.

298 afișări
Imaginea articolului Paul Allen, cofondatorul Microsoft, îşi va dona 50% din avere unor organizaţii de caritate

Paul Allen, cofondatorul Microsoft, îşi va dona 50% din avere unor organizaţii de caritate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu o avere estimată la 13,5 miliarde de dolari, Paul Allen, care a înfiinţat împreună cu Bill Gates compania Microsoft în anul 1975, se află pe poziţia a 37-a în topul celor mai bogaţi oameni din lume alcătuit de revista Forbes.

Într-un comunicat emis de fundaţia sa, magnatul american a anunţat, totodată, că a donat 3,9 milioane de dolari unui grup de organizaţii filantropice din nord-vestul Statelor Unite ale Americii.

"Vreau să anunţ, totodată, că eforturile mele filantropice vor continua şi după moartea mea. Pot să spun încă de pe acum că cea mai mare parte a averii mele va fi donată organizaţiilor de caritate, care vor continua munca fundaţiei mele şi vor finanţa programe de cercetare ştiinţifică", a declarat Paul Allen.

Paul Allen, în vârstă de 57 de ani, a fost diagnosticat anul trecut cu o formă gravă de cancer - limfom malign non-Hodgkin.

Anunţul său vine la scurt timp după ce Bill Gates şi Warren Buffet, cei mai bogaţi oameni de afaceri americani, au lansat un apel public către americanii înstăriţi să îşi doneze cel puţin jumătate din averi unor organizaţii de caritate.

Potrivit fundaţiei sale, Paul Allen a donat deja peste 400 de milioane de dolari în total, fără a ţine cont de sumele utilizate pentru înfiinţarea organizaţiilor fără scop lucrativ.

Paul Allen a părăsit grupul Microsoft în 1983. Magnatul american este proprietarul clubului de fotbal american Seattle Seahawks şi al echipei de baschet Portland Trail Blazers.

La rândul său, Bill Gates coordonează activitatea Fundaţiei Bill şi Melinda Gates, una dintre cele mai mari organizaţii de caritate din lume. Warren Buffett, care face cu regularitate donaţii către această fundaţie, a anunţat că 99% din averea lui va fi donată, după moartea sa, în scopuri filantropice.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici