Pavlo Klimkin: Nu există discriminare pe criterii etnice în ceea ce priveşte mobilizarea din Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe, Pavlo Klimkin, a declarat, marţi, că în Ucraina nu există discriminare pe criterii etnice în ceea ce priveşte mobilizarea, dând ca exemplu faptul că în două raioane de la graniţa cu România, cu o populaţie de 100.000 de locuitori, au fost mobilizate 25 de persoane.

452 afișări
Imaginea articolului Pavlo Klimkin: Nu există discriminare pe criterii etnice în ceea ce priveşte mobilizarea din Ucraina

Pavlo Klimkin: Nu există discriminare pe criterii etnice în ceea ce priveşte mobilizarea din Ucraina (Imagine: Marius Dumbrăveanu/Mediafax Foto)

Şeful diplomaţiei ucrainene, Pavlo Klimkin, a recunoscut, marţi, la Bucureşti, că mobilizarea din ţara sa este "o chestiune sensibilă" şi a dat asigurări că "în procesul de mobilizare care are loc în Ucraina nu este niciun fel de discriminare pe criteriu etnic".

"Din contră, de exemplu, în două raioane de la la frontiera cu România, unde locuiesc mai multe de 100.000 de oameni, au fost mobilizate nu mai mult 25 de persoane, deci nu putem vorbi de o discriminare pe criterii etnice", a explicat Klimkin, într-o conferinţă de presă comună cu ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu.

Ministrul Afacerilor Externe a precizat că pentru România "Ucraina nu este un stat oarecare, este un stat vecin important, unde locuiesc peste 400.000 de etnici români".

"Am vorbit şi despre situaţia minorităţilor române şi respectiv a minorităţii ucrainene din România, am primit asigurări din partea domnului ministru că mobilizarea care are loc în această perioadă se face fără niciun fel de discriminare pe criteriu etnic şi îi mulţumesc pentru această asigurare", a spus Bogdan Aurescu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici