Pentagon: Liderul talibanilor afgani, eliminat pentru că era o ameninţare pentru trupele străine

Mollahul Ahtar Mansur, liderul talibanilor afgani, a fost eliminat de drone militare americane pentru că reprezenta o "ameninţare iminentă" pentru trupele internaţionale din Afganistan, argumentează Departamentul american al Apărării, conform ziarului Le Figaro.

2272 afișări
Imaginea articolului Pentagon: Liderul talibanilor afgani, eliminat pentru că era o ameninţare pentru trupele străine

Pentagon: Liderul talibanilor afgani, eliminat pentru că era o ameninţare pentru trupele străine

"Ştim că liderul talibanilor era implicat în activităţi care ameninţau direct forţele americane şi ale coaliţiei", a declarat luni seară Jeff Davis, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a confirmat luni moartea mollahului Ahtar Mansur într-un raid aerien american efectuat în Pakistan.

Oficial, Statele Unite şi NATO au încetat operaţiunile combatante în Afganistan în decembrie 2014. Dar forţele internaţionale continuă să efectueze "raiduri defensive" contra insurgenţilor talibani, aflaţi în conflict cu Administraţia prooccidentală din Afganistan.

"Nu există nicio schimbare a procedurilor de intervenţie în Afganistan, facem ce am făcut permanent de la încetarea operaţiunilor combatante", a subliniat reprezentantul Pentagonului.

În prezent, în Afganistan sunt 9.800 de militari americani şi alte mii de trupe din state membre NATO.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici