Pentagonul anunţă un ajutor de 275 milioane de dolari pentru Ucraina

Pentagonul a anunţat un pachet de asistenţă militară în valoare de 275 de milioane de dolari pentru Ucraina, conform secretarul adjunct de presă Sabrina Singh, citată de CNN.

115 afișări
Imaginea articolului Pentagonul anunţă un ajutor de 275 milioane de dolari pentru Ucraina

Pachetul include muniţie suplimentară pentru sistemele de rachete HIMARS, alături de obuze de artilerie ghidate de 155, sisteme antiblindate, 125 de Humvee-uri, arme de calibru mic, peste 2,75 milioane de cartuşe pentru arme de calibru mic şi patru antene de comunicaţii prin satelit.

SUA au angajat "peste 18,5 miliarde de dolari în asistenţă de securitate pentru Ucraina" de la începutul administraţiei Biden, a adăugat Singh.

Singh a mai spus că un program de pregătire al Departamentului Apărării pentru ucraineni în vederea operării sistemului naţional avansat de rachete sol-aer (NASAMS) "se va încheia în curând". "Odată ce va fi finalizat, sistemul va fi gata pentru a fi livrat Ucrainei", a spus ea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici