Pentagonul consideră ridicole acuzaţiile privind implicarea în moartea lui Muammar Kadhafi

Pentagonul a catalogat drept "ridicole" acuzaţiile la adresa Statelor Unite privind implicarea în moartea liderului libian Muammar Kadhafi, după ce premierul rus a acuzat unităţile speciale americane.

192 afișări
Imaginea articolului Pentagonul consideră ridicole acuzaţiile privind implicarea în moartea lui Muammar Kadhafi

Pentagonul consideră "ridicole" acuzaţiile privind implicarea în moartea lui Muammar Kadhafi (Imagine: Mediafax foto/AFP)

"Afirmaţia conform căreia forţele speciale americane ar fi implicate în moartea colonelului Kadhafi este ridicolă", a declarat căpitanul John Kirby, purtătorul de cuvânt al secretarului american al Apărării, Leon Panetta.

Premierul rus, Vladimir Putin, a acuzat joi forţele speciale americane de implicare în moartea lui Muammar Kadhafi.

"Avioane fără pilot, mai ales americane, au atacat coloana de maşini a lui Kadhafi. Apoi, prin staţii radio, prin intermediul forţelor speciale care nu trebuiau să fie acolo, au adus aşa-numita opoziţie şi luptătorii care au acţionat fără proces şi fără anchetă", a declarat acesta.

"Moartea lui Kadhafi a fost bine-documentată, în mod public", a reacţionat Kirby la Bagdad.

"Circumstanţele vorbesc de la sine în legătură cu modul în care colonelul Kadhafi şi-a croit destinul. Nu am avut trupe americane pe teren", a reamintit oficialul american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici