Persoane înarmate au preluat controlul asupra unei nave ucrainene de război, în Crimeea

Un grup de persoane înarmate a preluat joi controlul asupra unei corvete ucrainene, Ternopil, ancorată la Sevastopol, a anunţat Vladislav Seleznev, un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării în Crimeea.

1093 afișări
Imaginea articolului Persoane înarmate au preluat controlul asupra unei nave ucrainene de război, în Crimeea

Persoane înarmate au preluat controlul asupra unei nave ucrainene de război, în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Grenade asurzitoare au fost utilizate în cursul atacului şi s-au auzit rafale de arme automate, a declarat purtătorul de cuvânt pentru AFP.

Seleznev a mai declarat că nu deţine informaţii despre situaţia echipajului, deoarece nu se află în legătură cu acesta.

Într-un mesaj postat pe Facebook, Seleznev a afirmat că membri ai unor miliţii proruse şi militari ruşi au blocat accesul în zonă, în timp ce o navă la bordul căreia se aflau persoane înarmate se apropia de Ternopil pentru a lua corveta cu asalt.

El nu a precizat dacă forţele ruse au preluat controlul şi asupra corvetei Slavutici, ancorată alături de Ternopil.

AFP a încercat, fără succes, să contacteze telefonic un ofiţer de la bordul corvetei Slavutici.

Anterior, comandantul Flotei ruse la Marea Neagră Aleksandr Vitko a urcat la bordul corvetei Slavutici cu intenţia de a negocia o predare.

Cele două corvete erau blocate, în ultimele zile, în portul Sevastopol, de către Marina rusă, şi s-au depărtat şi una şi cealaltă de chei, cu scopul de a evita un atac.

Forţele ruse şi proruse din Crimeea caută de două zile să preia controlul asupra bazelor forţelor ucrainene în peninsulă, anexată de facto Rusiei, în pofida protestelor Kievului şi Occidentului. Două baze, dintre care una este cartierul general al marinei ucrainene la Sevastopol, au fost ocupate miercuri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici