Pervez Musharraf nu se va supune mandatului de arestare

Pervez Musharraf nu se va supune mandatului de arestare emis împotriva sa de justiţia din ţara lui, în cadrul anchetei privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, a anunţat purtătorul său de cuvânt la Londra, unde s-a exilat fostul preşedinte pakistanez.

60 afișări
Imaginea articolului Pervez Musharraf nu se va supune mandatului de arestare

Pervez Musharraf nu se va supune mandatului de arestare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu, nu se va întoarce (în Pakistan) pentru a fi audiat de justiţie", a declarat Fawad Chaudhry, purtătorul de cuvânt al Ligii Musulmane din întregul Pakistan, partidul lui Musharraf.

Dacă va decide să se întoarcă în Pakistan, "va fi o revenire politică", a explicat purtătorul de cuvânt, în condiţiile în care fostul şef de stat a lansat oficial, în octombrie, la Londra, noul său partid, în vederea alegerilor legislative din 2013 din ţara sa.

Acest caz este "total ridicol. Cum poate fi anchetat preşedintele unei ţări pentru că nu a reuşit să asigure securitatea cuiva", a adăugat Fawad Chaudhry.

Purtătorul de cuvânt i-a acuzat pe judecătorii pakistanezi că s-au "transformat literalmente în partid politic".

"Justiţia pakistaneză încearcă acum să politizeze acest caz şi să îl acuze pe Musharraf pentru că l-a exclus pe preşedintele Curţii Supreme" în 2007, a argumentat el.

Un tribunal pakistanez a emis sâmbătă un mandat de arestare împotriva fostului preşedinte Pervez Musharraf, în cadrul anchetei privind asasinarea fostului premier Benazir Bhutto, ucisă la 27 decembrie 2007, la Rawalpindi, într-un atentat sinucigaş.

Potrivit acestui tribunal, un raport de anchetă "evocă o conspiraţie amplă care îi implică pe Musharraf, doi ofiţeri de poliţie şi teroriştii".

Benazir Bhutto era soţia lui Asif Ali Zardari, actualul preşedinte al Pakistanului.

Pervez Musharraf a demisionat în august 2008, după ce a fost ameninţat cu o procedură de destituire de Guvern şi a ales să se exileze la Londra.

Fostul militar a preluat puterea în Pakistan în 1999, printr-o lovitură de stat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici