Pervez Musharraf, plasat în arest la domiciliu pentru cel puţin două săptămâni

Justiţia pakistaneză l-a plasat în arest la domiciliu pentru încă cel puţin două săptămâni pe fostul preşedinte Pervez Musharraf, care a fost eliberat pe cauţiune în cursul acestei săptămâni.

62 afișări
Imaginea articolului Pervez Musharraf, plasat în arest la domiciliu pentru cel puţin două săptămâni

Fostul preşedinte pakistanez Pervez Musharraf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Curtea a aprobat detenţia sa provizorie pentru 14 zile. Următoarea audiere va avea loc la 25 octombrie", a declarat pentru AFP Afshan Adil, avocatul fostului preşedinte al Pakistanului. O sursă din cadrul Tribunalului de la Islamabad a confirmat această informaţie.

Pervez Musharraf a fost tras la răspundere de justiţie la puţin timp după ce s-a întors în Pakistan, la sfârşitul lunii martie, cu speranţa de a participa la alegerile legislative din mai pentru a "salva" ţara de criza economică şi de ascensiunea la putere a talibanilor locali.

El a fost plasat în arest la domiciliu în vila sa de la Chak Shahzad, la periferia capitalei Islamabad.

Fostul preşedinte pakistanez este acuzat de asasinarea, în decembrie 2007, a adversarei sale Benazir Bhutto, demiterea judecătorilor şi impunerea stării de urgenţă în acelaşi an şi uciderea într-o operaţiune militară, cu un an înainte, a lui Akbar Bugti, un lider rebel din provincia instabilă Balucistan (sud-vest).

"Generalul Musharraf", aflat la putere în perioada 1999-2008, a fost eliberat pe cauţiune în primele două dosare. Miercuri, un tribunal l-a eliberat pe cauţiune în dosarul Bugti, ceea ce îi conferea posibilitatea de a pleca în străinătate.

Avocaţii lui Musharraf au plătit joi cauţiunea în ultimul dosar, însă, în cursul serii aceleiaşi zile, poliţia l-a arestat din nou în legătură cu un patrulea dosar deschis pe numele său pentru rolul pe care l-ar fi avut în operaţiunea sângeroasă lansată de armată împotriva Moscheii Roşii din Islamabad, în 2007, atunci când mai mulţi islamişti au cerut instaurarea sharia (legea islamică) şi înlăturarea de la putere a Guvernului militar.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici