Peskov: Kremlinul nu a primit nicio solicitare de protejare a societăţii civile din Transnistria

Kremlinul nu a primit nicio solicitare de protejare a societăţii civile din Transnistria, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, după ce 66 de ONG-uri transnistrene au decis să solicite protecţie din partea preşedintelui rus, Vladimir Putin, relatează agenţia Tass.

592 afișări
Imaginea articolului Peskov: Kremlinul nu a primit nicio solicitare de protejare a societăţii civile din Transnistria

Peskov: Kremlinul nu a primit nicio solicitare de protejare a societăţii civile din Transnistria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Eu, la rândul meu, am citit această ştire astăzi (marţi) dimineaţă, dar, din păcate, nu sunt la curent cu vreo solicitare concretă", a declarat pentru presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Reprezentanţii a 66 de organizaţii neguvernamentale din Transnistria s-au întrunit la Tiraspol unde au decis să solicite protecţie din partea lui Vladimir Putin în cazul unor ameninţări la adresa securităţii regiunii separatiste moldovene, informează site-ul gazeta.ru, citat de Unimedia.

Apelul organizaţiilor transnistrene a intervenit în contextul în care oficiali de la Moscova şi Tiraspol au avertizat recent că există riscul reizbucnirii conflictului în estul Republicii Moldova, după ce Parlamentul ucrainean a anulat dreptul de tranzit pentru trupele ruse staţionate în Transnistria.

Parlamentul ucrainean a aprobat, pe 21 mai, anularea a cinci acorduri de securitate cu Moscova, inclusiv unul care permitea ruşilor să transporte personal militar spre regiunea transnistreană, unde dispune de o forţă de menţinere a păcii. Legile adoptate de Parlament urmează să fie promulgate de preşedintele Petro Poroşenko.

Rusia are aproximativ 1.500 de militari în Transnistria, un teritoriu separatist din Republica Moldova situat la graniţa cu Ucraina. Anularea dreptului de tranzit pentru aceste trupe creează o problemă logistică pentru Rusia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici