Proteste la Kandahar: Cel puţin nouă morţi şi 73 de răniţi

Cel puţin nouă persoane au murit şi alte 73 au fost rănite, sâmbătă, la Kandahar, unde câteva mii de persoane au protestat faţă de incendierea unui exemplar al Coranului în Statele Unite.

48 afișări
Imaginea articolului Proteste la Kandahar: Cel puţin nouă morţi şi 73 de răniţi

Proteste la Kandahar: Cel puţin nouă morţi şi 73 de răniţi (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi 73 au fost rănite, iar bunuri publice şi private au fost distruse, în cursul unei manifestaţii care a degenerat în revoltă", potrivit unui comunicat al autorităţilor provinciale.

Numărul manifestanţilor a scăzut semnificativ la începutul după-amiezii, a declarat Zalmai Ayoubi, purtătorul de cuvânt al autorităţilor locale. Un singur grup, format din câteva sute de persoane, mai este prezent în centrul oraşului.

Autorităţile provinciale au adăugat că 17 persoane au fost arestate, iar şapte dintre acestea aveau asupra lor arme.

În cursul dimineţii, demonstranţii s-au împărţit în mai multe grupuri şi au protestat în diferite zone ale oraşului, unde au fost auzite şi focuri de armă. Câteva sute de poliţişti mobilizaţi în oraş au încercat în cursul dimineţii să-i împiedice pe manifestanţi, în majoritate tineri, să se îndrepte către sediul administraţiei provinciale.

Poliţia a tras sâmbătă dimineaţă focuri de avertisment pentru a dispersa un grup numeros care a încercat să se alăture manifestanţilor, care scandează "Moarte Americii" şi "Moarte lui (Hamid) Karzai", preşedintele afgan.

Manifestaţia de la Kandahar are loc a doua zi după ce un protest similar, desfăşurat la Mazar-i-Sharif, a degenerat în incidente violente, soldate cu un atac asupra birourilor ONU. Cel puţin şapte angajaţi ai Naţiunilor Unite - un român, patru nepalezi, un suedez şi o norvegiană - au fost ucişi în urma atacului, iar clădirile ONU au fost incendiate de manifestanţii nemulţumiţi de gestul pastorului american care, la 20 martie, a ars în public un exemplar al Coranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici