Peste 100 de morţi, sâmbătă, în violenţele din Siria

Violenţele din Siria au provocat, sâmbătă, cel puţin 107 morţi, dintre care 74 de civili, majoritatea în bombardamentele din regiunea Hama (centru), a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO).

224 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de morţi, sâmbătă, în violenţele din Siria

Peste 100 de morţi, sâmbătă, în violenţele din Siria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În total, "74 de civili au fost ucişi, dintre care 40 în bombardamentele şi tirurile de armă din oraşul Latamna, în provincia Hama", a explicat OSDO.

În afară de civilii ucişi la Latamna, OSDO a numărat cinci civili ucişi în localitatea Tibet al-Imam, în aceeaşi provincie, şi alţi 16 în regiunea Homs (centru).

În plus, potrivit aceleiaşi surse, o femeie a fost ucisă de un lunetist ascuns, în provincia Alep (nord). În regiunea Idleb (nord-vest), 12 civili au murit în timpul bombardamentul şi tirurilor de armă.

OSDO a precizat că 16 dezertori şi 17 soldaţi şi agenţi de securitate au murit în diferite regiuni.

Organizaţia, cu sediul în Marea Britanie, a anunţat, de asemenea, descoperirea a 13 cadavre în cartierul Deir Baalbeh din Homs, şi a altor zece în localitatea Hreitan din provincia Alep.

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat joi în unanimitate o declaraţie prin care le cere autorităţilor siriene să respecte termenul de 10 aprilie pentru a înceta principalele operaţiuni militare, iar opoziţiei siriene să facă acelaşi lucru nu mai târziu de 48 de ore de la această dată.

Violenţele s-au soldat cu 77 de morţi joi şi alţi 35 vineri, majoritatea civili.

Siria este afectată din martie 2011 de o revoltă populară care s-a militarizat treptat. Potrivit OSDO, violenţele au provocat moartea a peste 10.000 de persoane, majoritatea civili.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici