Peste 15 milioane de alegători, chemaţi la urne în scrutinul prezidenţial din Siria

Peste 15 milioane de cetăţeni sirieni sunt chemaţi la urne în alegerile prezidenţiale programate pe 3 iunie, preşedintele Bashar al-Assad urmând să fie reales într-un scrutin catalogat de Occident drept "o farsă".

119 afișări
Imaginea articolului Peste 15 milioane de alegători, chemaţi la urne în scrutinul prezidenţial din Siria

Bashar al-Assad (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Numărul cetăţenilor care au peste 18 ani şi care îşi pot exercita dreptul electoral conform Constituţiei se ridică la 15.845.575", a comunicat Ministerul sirian de Interne.

Peste 9.000 de secţii de votare vor funcţiona în toate regiunile ţării.

Scrutinul prezidenţial din 3 iunie va începe la ora locală 7.00 (7.00, ora României) şi se va încheia la 19.00 (19.00, ora României). Votul va putea fi prelungit cel mult cinci ore dacă va fi necesar.

Mii de sirieni aflaţi în străinătate au început să voteze de miercuri dimineaţă în 38 de ambasade.

Este de aşteptat ca preşedintele Bashar al-Assad să fie reales, iar mai multe ţări occidentale au catalogat scrutinul din Siria drept "o farsă".

Este prima dată în ultimele cinci decenii când în scrutinul prezidenţial din Siria candidează mai mulţi politicieni. Hafez al-Assad, care a condus ţara din anul 1970 până în 2000, şi fiul său, Bashar al-Assad, nu au mai avut până acum adversari în alegerile prezidenţiale.

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între forţele opoziţiei şi serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad. Bilanţul conflictului depăşeşte, potrivit estimărilor, 160.000 de morţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici