Peste 30 de morţi după un atac al Statului Islamic împotriva unei baze irakiene

Cel puţin 34 de ofiţeri de poliţie irakieni au fost ucişi şi alţi 48 au fost răniţi, luni, când combatanţii Statului Islamic au intrat cu un tanc plin cu explozibili într-o bază a forţelor de securitate irakiene situată la 28 de kilometri sud-vest de Samarra, relatează CNN.

17345 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de morţi după un atac al Statului Islamic împotriva unei baze irakiene

Peste 30 de morţi după un atac al Statului Islamic împotriva unei baze irakiene (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Atacul a avut loc la ora locală 03.00, iar o sursă medicală de la spitalul Balad a confirmat bilanţul victimelor.

Oficiali din cadrul serviciilor de securitate citaţi de CNN au declarat că gardienii staţionaţi la intrarea în bază au deschis focul împotriva tancului dar nu l-au putut opri.

Tancul a îndepărtat cele două vehicule Humvee care au blocat intrarea chiar înainte de şoferul să detoneze explozibilul. Deflagraţia s-a produs în apropierea unor muniţii, generând o altă explozie. Comandantul unei brigăzi irakiene se numără printre răniţi, au declarat oficialii citaţi.

Poliţia irakiană a trimis întăriri în zonă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici