Peste 300 de persoane au murit în Siria din cauza lipsei de hrană şi medicamente în 2014

Peste 300 de civili, inclusiv 101 copii, au murit în 2014 în Siria din cauza lipsei de alimente şi medicamente în regiunile asediate de către regim, în apropiere de Damasc, a anunţat un ONG.

126 afișări
Imaginea articolului Peste 300 de persoane au murit în Siria din cauza lipsei de hrană şi medicamente în 2014

Peste 300 de persoane au murit în Siria din cauza lipsei de hrană şi medicamente în 2014 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a documentat moartea a 313 persoane, de la începutul anului şi până în noaptea de 26 decembrie, provocată de lipsa de produse alimentare şi medicamente, din cauza asediului impus de către forţele regimului regiunilor în care locuiau", a anunţat organizaţia nonguvernamentală sâmbătă.

Între ele se află 101 copii şi 34 de femei, potrivit Observatorului, care precizează că majoritatea au murit în Ghouta de Est, o regiune din provincia Damasc supusă unui asediu dur de un an şi jumătate.

"Continuarea asedierii a numeroase regiuni siriene, în special a Ghoutei de Est, unde trăiesc mii de cetăţeni, este o încălcare flagrantă a Rezoluţiei 2.139 Consiliului de Securitate al ONU", care îndeamnă la livrarea de ajutoare regiunilor care au nevoie.

Continuarea asediului Ghoutei de Est şi cartierului Waer din oraşul Homs (centru) este "o crimă de război", a subliniat ONG-ul.

Regiunea Ghouta de Est este considerată unul dintre principalele bastioane ale rebeliunii faţă de regimul lui Bashar al-Assad. Cartierul Waer este singurul sector aflat sub controlul rebeliunii din Homs şi găzduiesşte peste 150.000 de persoane, inclusiv numeroşi refugiaţi şi rebeli care au fugit din zone din Homs care au căzut pe mâna regimului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici