Peste 36 de milioane de alegători, chemaţi la urne în scrutinul parlamentar din Spania

Peste 36 de milioane de cetăţeni spanioli sunt chemaţi la urne, duminică, în scrutinul partlamentar din Spania, considerat crucial pentru viitorul ţării, informează BBC News online.

155 afișări
Imaginea articolului Peste 36 de milioane de alegători, chemaţi la urne în scrutinul parlamentar din Spania

Peste 36 de milioane de alegători, chemaţi la urne în scrutinul parlamentar din Spania (Imagine: Shutterstock/Mediafax Foto)

Conform sondajelor de opinie, Partidul Popular (centru-dreapta), al premierului Mariano Rajoy, se va clasa pe primul loc în scrutinul legislativ, dar nu va avea majoritate în Parlament. Pe locul al doilea ar urma să fie Partidul Socialist (stânga), în timp ce locul trei este disputat între formaţiunea anticapitalistă şi antiausteritate Podemos (stânga), condusă de Pablo Iglesias, şi formaţiunea liberală Cetăţeni.

Guvernul premierului Mariano Rajoy şi-a atras critici dure din cauza măsurilor de austeritate şi a reformelor implementate pe piaţa muncii. Rajoy promite revenirea la creştere economică, dar rata şomajului este de 21% în Spania, cea mai ridicată din Uniunea Europeană după Grecia.

Pablo Iglesias, în vârstă de 37 de ani, liderul partidului Podemos (stânga), a avut o campanie electorală axată pe critici la adresa sistemului capitalist. "Problema Uniunii Europene nu este Grecia; problema este însăşi Uniunea Europeană. Germania şi Fondul Monetar Internaţional distrug proiectul politic al Europei", crede el.

Albert Rivera, în vârstă de 36 de ani, liderul formaţiunii Cetăţeni, a declarat: "Podemos critică sistemul, noi criticăm oamenii care au corupt sistemul".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici