Peste 500 de morţi, în lupte pentru controlul asupra unui aeroport militar din nordul Siriei

Peste 500 de soldaţi sirieni şi insurgenţi islamişti din gruparea Statul Islamic (SI) au fost ucişi începând de marţi în luptele de la aeroportul militar Tabqa, din provincia de nord Raqa, cucerit duminică de insurgenţi, a anunţat Observatorul sirian pentru drepturile omului.

242 afișări
Imaginea articolului Peste 500 de morţi, în lupte pentru controlul asupra unui aeroport militar din nordul Siriei

Peste 500 de morţi, în lupte pentru controlul asupra unui aeroport militar din nordul Siriei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un număr de "170 de soldaţi sirieni, inclusiv ofiţeri şi subofiţeri, au fost ucişi duminică în ofensiva care a permis insurgenţilor din Statul Islamic să ocupe aeroportul Tabqa", a declarat Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), care anunţase deja 25 de soldaţi ucişi în lupte.

Printre islamişti, 346 au murit de marţi seară, ridicând la 541 bilanţul total al morţilor în şase zile, potrivit OSDO.

Potrivit ONG-ului sirian, care se bazează pe o reţea largă de surse civile, medicale şi militare şi care citează informaţii neconfirmate, combatanţii Statului Islamic au desfăşurat execuţii după ce au ocupat aeroportul Tabqa.

Acest aeroport a fost ultimul bastion al regimului în provincia Raqa, controlată acum în totalitate de SI.

În iulie şi la începutul lunii august, gruparea radicală islamistă a îndepărtat forţele armatei siriene din două baze importante din Raqa, după ce a ucis peste 100 de soldaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici