Peter Szijjarto: Cooperarea cu SUA, vitală pentru securitatea Europei

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a declarat, marţi, că Statele Unite sunt un partener vital pentru securitatea Europei, mai ales în contextul luptei împotriva terorismului, relatează agenţia de ştiri MTI.

237 afișări
Imaginea articolului Peter Szijjarto: Cooperarea cu SUA, vitală pentru securitatea Europei

Peter Szijjarto: Cooperarea cu SUA, vitală pentru securitatea Europei

Declaraţiile ministrului de Externe de la Budapesta au fost făcute după o reuniune a miniştrilor de Externe din statele membre ale Uniunii Europene la care au mai participat Rex Tillerson, secretarul american de Stat, şi Federica Mogherini, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politici de Securitate.

”Pacea şi securitatea nu pot fi asigurate în Europa sau în vecinătatea sa fără eliminarea organizaţiei teroriste Statul Islamic, ce reprezintă o ameninţare constantă pentru regiune. Ungaria este mândră să se afle printre cele 28 de ţări care au format coaliţia care luptă contra Statului Islamic'”, a afirmat Szijjarto.

Oficialul ungar a adăugat că SUA trebuie să rămână principalul partener al UE, din moment ce cooperarea cu Washingtonul este vitală pentru securitatea şi prosperitatea continentului european.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici