Petro Poroşenko a semnat legea alegerilor locale, nerecunoscută de militanţii separatişti din Doneţk

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a promulgat legea alegerilor locale care vor avea loc pe 25 octombrie, nefiind recunoscută însă de militanţii din autoproclamata Republică Populară Doneţk, informează site-ul agenţiei de presă ucrainene Unian.

322 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko a semnat legea alegerilor locale, nerecunoscută de militanţii separatişti din Doneţk

Petro Poroşenko a semnat legea alegerilor locale, nerecunoscută de militanţii separatişti din Doneţk (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şeful Administraţiei prezidenţiale, Vitali Kovalchuk, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a semnat legea alegerilor locale care vor avea loc pe 25 octombrie.

El a subliniat faptul că "alegerile trebuie să însemne mai curând o competiţie a programelor electorale, a ideilor şi a personalităţilor politice decât una a banilor". Potrivit lui Kovalciuk, noul sistem electoral, care nu a mai fost aplicat până acum, va fi testat în timpul alegerilor din data de 25 octombrie.

Însă militanţii din autoproclamata Republică Populară Doneţk (DPR) nu recunosc legea alegerilor locale semnată de Poroşenko, a declarat, vineri, pentru Radio Liberty, unul dintre liderii DPR, Denis Puşilin.

Potrivit acestuia, legea a fost adoptată de Parlamentul ucraineean prin încălcarea acordului de la Minsk, fără a fi luate în considerare provinciile Doneţk şi Luhansk ce formează regiunea Donbas.

Parlamentul Ucrainei a adoptat legea alegerilor locale pe 14 iulie, cu 257 de voturi favorabile. Alegerile locale nu vor fi organizate în regiunea Donbas.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici