Petro Poroşenko promite echipamente militare suplimentare pentru armata ucraineană

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a anunţat că va furniza echipamente militare suplimentare forţelor armate ucrainene până la finalul anului 2015, informează site-ul agenţiei de presă Interfax.

327 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko promite echipamente militare suplimentare pentru armata ucraineană

Petro Poroşenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia celei de-a 24-a aniversări a Independenţei Ucrainei faţă de URSS, Petro Poroşenko a promis că eficienţa armatei ucrainene se va mări odată cu furnizarea unui echipament militar suplimentar.

"Până la finalul acestui an, vom aproviziona forţele armate ucrainene peste 300 de piese de armament, 400 de vehicule militare şi 30.000 de rachete şi proiectile", a declarat Poroşenko, luni, în cadrul festivităţilor organizate în centrul Kievului cu prilejul Zilei Naţionale a Ucrainei.

Preşedintele ucrainean a lăudat performanţele armatei ucrainene, subliniind capacitatea de a crea un sistem eficient de control, antrenament şi interacţionare.

"Activitatea eficientă a trupelor ucrainene a fost demonstrată în ultima ofensivă eşuată a inamicului în apropiere de Marinka, Starohnativka şi în alte localităţi populate şi în recuperarea controlului asupra unor puncte strategice", a mai precizat Poroşenko.

El a adăugat că Ucraina va folosi imediat artileria de care dispune pentru a-şi combate inamicii oricând va fi necesar. De asemenea, a mai atras atenţia şi asupra faptului că, în pofida acordului de pace de la Minks, Ucraina nu poate fi niciodată sigură de implementarea acestui acord încheiat cu Rusia.

"Nu va fi niciodată o înţelegere militară 100% sigură în timpul unor agresiuni. Nu există astfel de exemple în istorie", a avertizat Poroşenko, explicând motivul achiziţionării echipamentului militar suplimentar.

"Dorim pacea, dar nu suntem pacifişti. Aşa că vom mări bugetul alocat forţelor armate ucrainene, vom mări renumeraţia militarilor şi vom consolida achiziţiile de echipamente destinate forţelor armate", a precizat preşedintele Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici