Petro Poroşenko: Ucraina va deveni independentă energetic faţă de Rusia

Ucraina va deveni independentă energetic faţă de Rusia, afirmă preşedintele Petro Poroşenko, explicând că vor fi primite gaze din Europa şi vor fi exploatate zăcămintele de gaze de şist.

461 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko: Ucraina va deveni independentă energetic faţă de Rusia

Petro Poroşenko: Ucraina va deveni independentă energetic faţă de Rusia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Avem noi modalităţi de a primi gaze din Europa", a spus Poroşenko la Forumul economic mondial, desfăşurat în oraşul elveţian Davos.

"Vom avea tehnologia exploatării gazelor de şist din ţara noastră", a explicat Poroşenko.

Situaţia economică a Ucrainei s-a deteriorat în ultimul an din cauza conflictului separatist şi a disensiunilor cu Rusia privind tarifele gazelor. În acest context, Administraţia prooccidentală de la Kiev a acuzat Moscova de "agresiune economică", după ce Rusia a majorat preţul gazului destinat Ucrainei după înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici