Poroşenko: Putin nu va obţine nimic de la Ucraina, nu-i voi da nicio posibilitate să ne ia vreun petic din teritoriu

Vladimir Putin "nu va obţine nimic" de la Ucraina, a declarat preşedintele ucrainean Petro Poroşenko într-un interviu publicat miercuri de ziarul elveţian Neue Zürcher Zeitung.

2584 afișări
Imaginea articolului Poroşenko: Putin nu va obţine nimic de la Ucraina, nu-i voi da nicio posibilitate să ne ia vreun petic din teritoriu

Petro Porosenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu-i voi da nicio posibilitate lui Putin să ne ia vreun petic din teritoriul Ucrainei", a declarat preşedintele ucrainean, prezent la lucrările Forumului Economic de la Davos.

În opinia sa, "linia frontului pentru apărarea libertăţăii şi democraţiei se află în Ucraina".

Confruntările armate sângeroase între separatişti şi armata naţională ucraineană continuau în estul ţării, care a pierdut în martie provincia autonomă Crimeea, anexată de către Rusia.

Preşedintele ucrainean a mai declarat că şi-a reînarmat puternic ţara în aceste ultime luni.

"Începând din august şi până în ianuarie, am construit o armată foarte puternică. Peste 1.000 de tancuri şi vehicule blindate au fost livrate. În iunie nu mai aveam armată. Acum avem o armată", a subliniat el.

Politica apărării costă în prezent Ucraina 6,5 milioane de dolari pe zi, ceea ce explică urgenţa unui ajutor internaţional, a subliniat Poroşenko.

Întrebat care sunt nevoile financiare ale ţării sale, şeful statului ucrainean a răspus că aşteaptă încheierea misiunii FMI la Kiev, pe 29 ianuarie.

"În acel moment vom putea calcula suma necesară pentru finanţarea reformelor ţării", a apreciat el.

Preşedintele ucrainean a adăugat că încearcă "să nu întrerupă dialogul cu Putin". "Vorbim cel puţin o dată la două săptămâni", a dezvăluit el.

"Dacă mă întrebaţi dacă am încredere în Putin, am să vă răspund că nu. Dacă mă întrebaţi dacă am încredere în UE, vă răspund da", a conchis preşedintele Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici