Petrolul provenind de la platforma scufundată a ajuns pe o insulă, în largul statului Louisiana

Petrolul provenind de la platforma scufundată, care s-a extins, formând o maree neagră în Golful Mexic, a ajuns joi pe o insulă din largul coastelor satului Louisiana (sud), a anunţat în mod oficial paza de coastă, acesta fiind primul impact al peliculei de petrol cu solul.

27 afișări
Imaginea articolului Petrolul provenind de la platforma scufundată a ajuns pe o insulă, în largul statului Louisiana

Petrolul provenind de la platforma scufundată a ajuns pe o insulă, în largul statului Louisiana (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Echipele au confirmat că există petrol pe Freemason Island", a declarat Connie Terrell, un oficial din cadrul acestei instituţii. "Este vorba despre extremitatea de sud a Insulelor Chandeleur. Este, în principal vorba de stropi, fără urme de petrol cu densitate medie sau mare", a continuat el.

Un purtător de cuvânt al companiei British Petroleum (BP), care exploata platforma petrolieră ce a produs mareea neagră, John Curry, a anunţat că trei echipe de intervenţie de urgenţă au fost trimise pe insulă, la aproximativ 50 de kilometri în largul coastelor şi instalează dispozitive gonflabile pentru protejarea faunei şi florei.

Insulele Chandeleur fac parte din rezervaţia naturală Breton National Wildlife Refuge, cea de a doua cea mai veche din Statele Unite, care adăposteşte un număr incalculabil de păsări.

Încă de la 30 aprilie, primarul localităţii Plaquemines, în Louisiana, Billy Nungesser, anunţa că pelicula de petrol a atins coasta în dreptul acestui stat american.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici