Phenianul cere Naţiunilor Unite să se opună unei întâlniri privind încălcarea drepturilor omului

Phenianul a cerut Naţiunilor Unite să se opună unei întâlniri propuse de SUA, privind încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord, argumentând că aceasta ar putea afecta eforturile pentru pace, relatează site-ul postului France 24.

635 afișări
Imaginea articolului Phenianul cere Naţiunilor Unite să se opună unei întâlniri privind încălcarea drepturilor omului

Phenianul cere Naţiunilor Unite să se opună unei întâlniri privind încălcarea drepturilor omului

În cadrul întâlnirii, consiliul va discuta despre încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord, care reprezintă o ameninţare la adresa păcii şi securităţii internaţionale.

Statele Unite au reuşit să obţină, încă din 2014, cele nouă voturi necesare pentru a organiza întâlnirea, în pofida opoziţiei Chinei.

Ambasadorul nord-coreean a declarat că întrevederea "alimenta conflictul în loc să încurajeze dezvoltările pozitive".

În urma summitului istoric din luna iunie, în cadrul căruia preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong-un s-au întâlnit la Singapore, a fost iniţiat un dialog privind denuclearizarea completă a Peninsulei Coreea. Un al doilea summit este aşteptat să aibă loc anul viitor.

Potrivit unui raport din 2014, încălcarea drepturilor omului în Coreea de Nord se află la un nivel ridicat, în special din cauza închisorilor unde deţinuţii sunt torturaţi, înfometaţi şi executaţi.

Raportul l-a acuzat pe Kim Jong-un de atrocităţi, menţionând că acesta ar putea fi judecat pentru crime împotriva umanităţii.

Coreea de Nord a negat afirmaţiile, susţinând că raportul este un fals bazat pe declaraţiilor unor dizidenţi care şi-au trădat ţara.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici