Pierre Moscovici: Bulgaria va intra în zona euro, dar nu trebuie să grăbească procesul

Bulgaria va deveni cel de al 20-lea membru al zonei euro, însă nu trebuie să grăbească procesul, a declarat vineri comisarul european pentru afaceri Economice şi Financiare, Pierre Moscovici, relatează site-ul agenţiei Reuters.

474 afișări
Imaginea articolului Pierre Moscovici: Bulgaria va intra în zona euro, dar nu trebuie să grăbească procesul

Pierre Moscovici: Bulgaria va intra în zona euro, dar nu trebuie să grăbească procesul

Bulgaria, care deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului UE, vrea adoptarea monedei unice, iar premierul Boiko Borisov a declarat că ţara sa va adera la mecanismul european al ratelor de schimb (ERM2) în mai puţin de un an.

"Bulgaria va fi noul membru al zonei euro, nu există niciun dubiu", a declarat Moscovici pentru reporteri, în cadrul unei reuniunii a miniştrilor de Finanţe al statelor UE, desfăşurată la Sofia.

"Dar acest lucru trebuie să fie pregătit prin metodă şi grijă şi nu trebuie să fie grăbit, deoarece dacă grabim procesul vom crea o ascensiune imperfectă", a adăugat comisarul european.

Moscovici susţine că Bulgaria trebuie să depună mai mult efort pentru a ajunge la un nivel economic mai apropiat de ţările occidentale, afirmând că zona euro trebuie să fie "un avantaj, nu un şoc".

În luna ianuarie, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat că Bulgaria a înregistrat progrese în sensul reformării economiei pentru aderarea la zona euro, dar trebuie să continue eforturile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici