Pilotul elicopterului prăbuşit la New York dă vina pe geanta unui pasager. Securitatea aerovehiculelor, pusă la îndoială

Pilotul elicopterului care s-a prăbuşit, în New York, duminică, susţine că de vină pentru tragedie ar fi bagajul unui pasager. Accidentul aeronautic a cauzat moartea a cinci persoane, iar pilotul a fost singurul supravieţuitor, informează The Guardian.

3526 afișări
Imaginea articolului Pilotul elicopterului prăbuşit la New York dă vina pe geanta unui pasager. Securitatea aerovehiculelor, pusă la îndoială

Pilotul elicopterului prăbuşit la New York dă vina pe geanta unui pasager. Un jurnalist pune la îndoială securitatea elicopterelor

Pilotul, Richard Vane, le-a spus anchetatorilor că bagajul ar fi lovit butonul pentru oprirea de urgenţă a combustibilului elicopterului. Presa locală a indicat că pilotul a transmis un semnal de urgenţă la scurt timp înainte de prăbuşirea aeronavei, menţionând probleme la motor.

Autorităţile au anunţat că victimele sunt patru bărbaţi americani şi o argentiniană şi că aceştia au închiriat elicopterul pentru o şedinţă foto.

Totodată, un jurnalist din Pennsylvania a pus la îndoială securitatea elicopterelor operate de firma Liberty. Acesta susţine că a fost într-un elicopter similar după puţin timp de la tragedie, iar uşile transportului aerian nu erau închise, pentru ca turiştii să poată face poze în timp ce erau prinşi cu centura de siguranţă.

„A fost un zbor într-un elicopter fără uşi, doar cu centuri. În cazurile urgente ar fi dificil ca cineva să se elibereze. Oferă cuţite, ca pasagerii să le taie în caz de necesitate, însă angajaţii nu le-au arătat unde sunt plasate acestea”, a scris jurnalistul Eric Adams pe contul său de Twitter.

Autorităţile americane au deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele producerii incidentului aviatic.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici