Rusia trebuie să explice în 24 de ore folosirea substanţei neurotoxice în cazul Skripal

Moscova trebuie să explice în maximum 24 de ore de ce fostul agent rus Serghei Skripal şi fiica acestuia au fost otrăviţi cu o substanţă neurotoxică de uz militar, a anunţat premierul britanic Theresa May, informează site-ul postului BBC.

3902 afișări
Imaginea articolului Rusia trebuie să explice în 24 de ore folosirea substanţei neurotoxice în cazul Skripal

Rusia trebuie să explice în 24 de ore folosirea substanţei neurotoxice în cazul Skripal

Premierul Theresa May a afirmat că "cel mai probabil" Rusia este responsabilă de atacul din Salisbury.

Secretarul de Stat american Rex Tillerson a declarat că Washingtonul este de acord cu evaluarea Londrei şi că trebuie să existe "consecinţe serioase".

Moscova consideră acuzaţiile nefondate.

Ministrul britanic de Interne, Amber Rudd, a prezidat o întrunire a comitetului de urgenţă al Guvernului, COBRA, pentru a discuta cazul fostului agent rus.

Serghei Skripal şi fiica lui au fost expuşi contactului cu o substanţă toxică, în cursul unui incident produs în localitatea Salisbury, situată în provincia Wiltshire, la circa 100 de kilometri vest de Londra.

Fostul agent al Serviciului rus de informaţii militare (GRU) şi fiica acestuia sunt în stare critică în urma atacului cu o substanţă neurotoxică. Un poliţist care a intervenit este, de asemenea, în stare gravă. În total, 21 de persoane au primit îngrijiri medicale după ce au inhalat vapori ai substanţei folosite în atac.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici