Plângerea unui francez privind gestionarea epidemiei de COVID-19 de către stat a fost respinsă de CEDO

  • Curtea Europeană a drepturilor omului a respins plângerea unui cetăţean francez.
  • Acesta acuza stratul francez că nu a gestionat bine epidemia de Covid-19.
  • Reanuad Le Mailloux nu a prezentat suficiente dovezi, susţin judecătorii de la Strasbourg.
338 afișări
Imaginea articolului Plângerea unui francez privind gestionarea epidemiei de COVID-19 de către stat a fost respinsă de CEDO

Curtea Europeană a drepturilor omului a respins plângerea unui cetăţean francez, care acuza stratul francez că nu a gestionat bine epidemia de Covid-19. 

Cei trei judecători de la Strasbourg au decis că Reanuad Le Mailloux nu a prezentat suficiente dovezi care să arate că a fost afectat în mod personal de deciziile luate de guvernul francez.

Bărbatul, originar din Marsilia, face parte dintr-un grup de petiţionari care au dat guvernul în judecată şi în Franţa pentru că nu a furnizat măşti de protecţie personalului medical şi a asigurat testarea în masă pentru Covid-19. De asemenea, francezii cereau justitiţiei autorizarea combinaţiei de medicamente hidroxiclorochină/azitromică, lădată de profesorul Raoult de la Marsilia şi care nu şi-a divedit efectele terapeutice. 

Curtea a transmis că un cetăţean european nu se poate plânge de o practică naţională, doar pentru că i se pare că nu corespunde Convenţiei Europene a Drepurilor Omului. 

Statul francez a recunscut că personalul medical nu a avut suficient echipament de protecţie, dar spune că a fost din cauza crizei mondiale. 

Decizia CEDO vine la o zi după ce o comisie parlamentară a decis, la capătul a şase luni de anchetă, că Franţa nu a fost suficient pregătită pentru a gestiona pandemia şi au fost erori pe parcurs. În zilele următoare vor fi publicate rezulatele acestei anchete parlamentare. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici