Plevneliev, despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen: O amânare continuă nu e corectă, nu merităm acest lucru

Preşedintele Bulgariei, Rosen Plevneliev a declarat, vineri, în cadrul conferinţei comune cu Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen, că ”suntem deja în linie dreaptă şi nu aşteaptă o amânare continuă, pentru că nu e corect şi nu merităm acest lucru”.

438 afișări
Imaginea articolului Plevneliev, despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen: O amânare continuă nu e corectă, nu merităm acest lucru

Plevneliev, despre aderarea României şi Bulgariei la Schengen: O amânare continuă nu e corectă, nu merităm acest lucru (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Reprezentantul presei bulgare a întrebat în cadrul conferinţei de presă comune a celor doi şefi de stat dacă rapoartele critice ale Bruxelles-ului pot împiedica aderarea Bulgariei la Schengen.

”Noi spunem în mod cert că îndeplinim criteriile. Comisia Europeană spune, de asemenea, acelaşi lucru şi Parlamentul European a confirmat asta”, a spus preşedintele Bulgariei, Plevneliev.

El a menţionat că ”graniţa bulgară cu Turcia este una dintre cele mai încărcate”.

”Avem rezultate semnificative, mult mai bune ca graniţa externă a Uniunii Europene decât multe alte state membre ale UE. Ţara este dotată şi îşi face treaba, la frontieră. Nu aşteptăm şi nu suntem de acord să existe o legătură între Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV, nr) şi parteneriatul Schengen. Este vorba despre două instrumente diferite, nu au nimic în comun”, a mai menţionat preşedintele Bulgariei.

El a ţinut să mai afirme că ”regretă că există câteva state europene care condiţionează aceste lucruri”.

Nu este corect, şi avem convingerea că Parlamentul European a oferit o direcţie clară. Schengen este Schengen, MCV este MCV. Comisia Europeană este un partener bun, în ceea ce priveşte Schengen. A venit vremea să existe o corectitudine în acest sens, după cum s-a întâmplat şi cu alte state, de aceea, anul acesta noi ne vom unifica, din nou, eforturile. Suntem deja în linie dreaptă, şi nu aştept o amânare continuă pentru aderarea României şi Bulgariei la Schengen. Nu este corect şi nu merităm asta. Suntem gata şi a venit deja timpul să se ia aceatsă decizie”, a mai spus preşedintele Bulgariei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici