Poliţia afgană a confiscat 20 de tone de explozibile aduse din Iran

Poliţia afgană a afirmat miercuri că a confiscat 20 de tone de explozibile aduse din Iran, ascunse în cutii de carton care purtau etichete potrivit cărora ar fi conţinut "alimente" sau "ustensile de bucătărie".

27 afișări
Imaginea articolului Poliţia afgană a confiscat 20 de tone de explozibile aduse din Iran

Poliţia afgană a confiscat 20 de tone de explozibile aduse din Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acestea au fost confiscate marţi, la postul vamal din provincia Nimroz, în vestul Afganistanului, a precizat numărul doi în ierarhia poliţiei provinciale, Mohammad Musa Rasouli.

"Am găsit explozibile într-un container care provenea din Iran. Cutiile de carton purtau etichete potrivit cărora ar fi conţinut bunuri, alimente, jucării şi ustensile de bucătărie", a precizat Rasouli.

Bombele artizanale, arma predilectă a insurgenţilor, sunt confecţionate pe baza unor vechi muniţii şi explozive. Ele reprezintă principala cauză a mortalităţii pentru forţele internaţionale şi afgane, dar şi în rândul civililor.

Comandamentul NATO şi mai mulţi oficiali guvernamentali afgani suspectează Iranul că furnizează arme talibanilor, principala grupare de insurgenţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici