Poliţia indiană a arestat două persoane în urma violării în grup a unei daneze la New Delhi

Poliţia indiană a arestat două persoane fără adăpost, în urma unui presupus viol în grup comis asupra unei turiste daneze marţi seara, la New Delhi, un caz care se adaugă unei lungi liste de agresiuni sexuale ale căror victime sunt femeile în India.

227 afișări
Imaginea articolului Poliţia indiană a arestat două persoane în urma violării în grup a unei daneze la New Delhi

Poliţia indiană a arestat două persoane în urma violării în grup a unei daneze la New Delhi (Imagine: Mediafax Foto)

Incidentul a avut loc după câteva săptămâni de la comemorarea unui an de la moartea unei studente violate în grup şi lovite cu sălbăticie, în capitala indiană, un atac care a provocat o adevărată undă de şoc în întreaga lume.

Turista daneză, în vârstă de 51 de ani, care s-a rătăcit în centrul oraşului New Delhi, s-a apropiat de un grup de bărbaţi pentru a cere indicaţii, marţi seara, încercând să se întoarcă la hotel, situat în cartierul Paharganj.

Şase dintre ei, înarmaţi cu un cuţit, au agresat-o şi i-au furat lucrurile, potrivit unui oficial din cadrul poliţiei şi unui recepţioner de la hotel. Ea era singură la New Delhi, unde a sosit luni, după ce a vizitat Taj Mahal, la Agra, potrivit surselor citate.

"Două persoane au fost arestate în legătură cu violarea cetăţenei daneze", a anunţat poliţia într-un comunicat, miercuri seara.

Poliţia a anunţat anterior că a arestat un grup de bărbaţi, pe care îi interoga.

"Femeia a raportat această agresiune la poliţie, iar noi anchetăm. Nu a vrut să fie supusă unui examen medical" care să confirme violul, a declarat pentru AFP comisarul Deepak Mishra.

"I-au furat mobilul, o sumă în euro şi alte obiecte", a continuat poliţistul.

Un reprezentant al poliţiei din cartierul Paharganj a declarat, sub protecţia anonimatului, că victima a fost sechestrată timp de trei ore, sub ameninţarea unui cuţit, şi că a fost bătută.

Această agresiune comisă asupra unei străine pe o stradă în zona Gării New Delhi, în apropiere de Connaught Place, aduce din nou în prim plan securitatea femeilor în India.

- Traumatizată, dar calmă

"Victima era în mod evident traumatizată, dar a fost în măsură să-şi amintească cum s-a desfăşurat infracţiunea", potrivit poliţiei. Ea a părăsit India.

Turista părea calmă atunci când a revenit la hotel, către ora locală 20.30 (17.00, ora României), a declarat un recepţioner.

"Ea a venit mai întâi la recepţie să-mi spună că are nevoie de 200 de rupii pentru şofer, pentru că a fost victima unui furt", a adăugat Kuldeep Singh.

Poliţia i-a luat declaraţii în prezenţa ambasadorului Danemarcei, potrivit unui coleg al recepţionerului, Manish Sharma.

Ambasadorul Danemarcei, Freddy Svane, a declarat pentru AFP că victima a primit asistenţă din partea ambasadei, dar nu a oferit alte detalii.

Mai multe femei aflate în vizită în India, intervievate în cartier, şi-au exprimat îngrijorarea, declarând că sunt la curent cu agresiuni recente comise asupra unor femei în această ţară.

"Nu mă simt în securitate atunci când mă plimb pe stradă, iar toată lumea mă priveşte, dar acest lucru nu mă va împiedica să călătoresc în India", a declarat o studentă neozeelandeză, Jessica Orpwood, în vârstă de 21 de ani.

Această nouă agresiune sexuală are loc după aproximativ zece zile de la comiterea unei presupuse agresiuni sexuale asupra unei poloneze care ar fi fost drogată şi violată de către un şofer de taxi, în timpul unei călătorii în capitală, pe care o efectua împreună cu fiica sa, în vârstă de doi ani.

Indienii au manifestat masiv, în urmă cu un an, pentru a-şi exprima furia, în urma unui viol în grup comis în capitală asupra unei studente care a murit din cauza rănilor, un caz care a plasat în centrul atenţiei violenţele cărora le sunt supuse femeile.

Şase bărbaţi au fost arestaţi după acest caz. Unul a murit în închisoare, o sinucidere potrivit autorităţilor, alţi patru au fost condamnaţi la moarte, iar al şaselea, minor la momentul comiterii faptelor, a fost condamnat la închisoare.

Cazuri de agresiune şi violuri continuă, cu toate acestea, să umple paginile presei indiene.

O elevă a fost violată, duminică, de către opt bărbaţi, la Ranchi (est), în timp ce prietenul ei a fost sechestrat, potrivit ediţiei de miercuri a cotidianului Hindustan Times.

De asemenea, trei nepalezi au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare, luna trecută, pentru violarea în grup a unei turiste americane, în iunie, în nordul ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici