Poliţia norvegiană arestează un rus care a operat o dronă, pe fondul securităţii sporite

Poliţia norvegiană a arestat un bărbat rus pe aeroportul din oraşul Tromsoe şi l-a acuzat că a pilotat o dronă, a anunţat instituţia sâmbătă, aceasta fiind a doua arestare de acest fel într-o săptămână, relatează Reuters.

650 afișări
Imaginea articolului Poliţia norvegiană arestează un rus care a operat o dronă, pe fondul securităţii sporite

FOTO ChuckPfarrer/Twitter

Poliţia a confiscat o cantitate mare de echipament fotografic, inclusiv o dronă şi mai multe carduri de memorie, în timpul arestării bărbatului de 51 de ani, care a recunoscut că a pilotat o dronă în Norvegia, a declarat poliţia.

Legile interzic companiilor sau cetăţenilor ruşi să opereze aeronave în Norvegia.

"Printre materialele confiscate pe care le-am analizat, am văzut imagini de pe aeroportul din Kirkenes şi imagini ale unui elicopter Bell al forţelor de apărare", a declarat procurorul Jacob Bergh.

Serviciul de securitate al poliţiei norvegiene (PST) a fost, de asemenea, implicat în acest caz, a precizat Bergh.

Poliţia solicită un ordin judecătoresc pentru a-l reţine pe bărbat pentru o perioadă de patru săptămâni, au precizat aceştia.

Acuzatul a declarat poliţiei că a intrat joi în Norvegia prin punctul de frontieră nordic Storskog şi că se îndrepta spre arhipelagul arctic Svalbard.

Aceasta este a doua arestare într-o săptămână a unui cetăţean rus pentru manevrat drone în Norvegia, un alt bărbat fiind reţinut pentru o perioadă iniţială de două săptămâni în urma unei arestări la punctul de trecere a frontierei Storskog.

Norvegia şi-a sporit nivelul de alertă ca urmare a mai multor observări de drone în apropierea infrastructurii sale de petrol şi gaze în ultimele săptămâni şi ca răspuns la scurgerile din 26 septembrie de la gazoductul Nord Stream din Marea Baltică.

Norvegia este în prezent cel mai mare furnizor de gaze din Europa, după reducerea livrărilor din Rusia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici