Poliţia turcă anunţă că a dejucat un atentat Al-Qaida împotriva Ambasaei SUA

Poliţia turcă a destructurat o celulă a reţelei teroriste Al-Qaida care pregătea, potrivit forţelor de ordine, atentate împotriva Ambasadei Statelor Unite din Ankara şi unei sinagogi de la Istanbul, scrie presa turcă vineri.

146 afișări
Imaginea articolului Poliţia turcă anunţă că a dejucat un atentat Al-Qaida împotriva Ambasaei SUA

Poliţia turcă anunţă că a dejucat un atentat Al-Qaida împotriva Ambasaei SUA - presă

Într-o operaţiune efectuată în februarie la Istanbul şi Corlu (nord-vest), unitatea de luptă împotriva terorismului din cadrul poliţiei turce a arestat 12 persoane, şi anume opt cetăţeni turci, doi azeri şi doi ceceni, şi a confiscat 22 de kilograme de substanţe explozive, a precizat postul de ştiri CNN-Türk.

Documente confiscate în cadrul operaţiunii au dezvăluit că acest grup viza ca ţintă o sinagogă şi muzeu privat Koç, la Istanbul, dar şi ambasada americană din Ankara, potrivit presei turce.

Ambasada Statelor Unite de la Ankara a fost vizată pe 1 februarie de un atentat sinucigaş care a provocat moartea unui agent de securitate privat turc. Acest atentat a fost revendicat de către o mişcare turcă de extremă stânga, Partidul/Frontul Revoluţionar de Eliberarea Poporului (DHKP-C).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici