Politicianul democrat Raphael Warnock va deveni senator SUA, după victoria în statul Georgia

  • Politicianul democrat Raphael Warnock a câştigat cursa din statul Georgia, devenind senator SUA
  • Raphael Warnock l-a învins pe senatorul republican în exerciţiu Kelly Loeffer
  • Partidul Democrat speră să obţină majoritatea în Senatul SUA
874 afișări
Imaginea articolului Politicianul democrat Raphael Warnock va deveni senator SUA, după victoria în statul Georgia

Politicianul democrat Raphael Warnock a câştigat una din cursele electorale din statul american Georgia, devenind primul senator de culoare din istoria statului, conform proiecţiilor prezentate de agenţia Associated Press.

Raphael Warnock, care a fost timp de 15 ani pastor, l-a învins pe senatorul republican în exerciţiu Kelly Loeffer.

În acest context, Partidul Democrat se îndreaptă spre obţinerea majorităţii în Senatul SUA. Pentru acest lucru este necesară victoria democratului Jon Ossoff în cursa din Georgia cu republicanul David Perdue.

Partidul Democrat are majoritate în Camera Reprezentanţilor, iar obţinerea majorităţii în Senat i-ar oferi putere decizională largă preşedintelui Joseph Biden, el însuşi un politician democrat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici