Poliţist italian, înjunghiat de un român în timpul evacuării unei tabere de romi din Italia

Un agent de poliţie italian a fost rănit, fiind înjunghiat de un român în timpul unei operaţiuni de evacuare a unei tabere de romi din oraşul italian Pisa, relatează presa italiană.

505 afișări
Imaginea articolului Poliţist italian, înjunghiat de un român în timpul evacuării unei tabere de romi din Italia

Poliţist italian, înjunghiat de un român în timpul evacuării unei tabere de romi din Italia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Paolo Migliorini, adjunctul comandantului Poliţiei municipale din Pisa, a participat joi la evacuarea a zeci de români de etnie romă care locuiau într-o tabără de nomazi situată în zona Cisanello.

Agenţii de poliţie îi permiseseră unui locatar al taberei de romi să îşi strângă lucrurile înainte de evacuarea iminentă. Văzând că întârzie, poliţiştii italieni i-au cerut românului să se grăbească, moment în care acesta a devenit furios. Paolo Migliorini a intervenit pentru calmarea spiritelor, dar românul l-a înjunghiat cu un cuţit.

Agentul de poliţie a fost transportat de urgenţă la spital şi este în afara oricărui pericol.

Agresorul, un român în vârstă de 48 de ani de etnie romă, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, scrie site-ul PisaToday.it.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici