Poliţişti afgani care pescuiau cu obuze, acuzaţi de uciderea unor copii

Poliţişti afgani care pescuiau cu ajutorul unui lansator de obuze şi care au fost acuzaţi că au ucis astfel şase copii au fost reţinuţi şi predaţi justiţiei, a anunţat miercuri Ministerul de Interne.

130 afișări
Imaginea articolului Poliţişti afgani care pescuiau cu obuze, acuzaţi de uciderea unor copii

Poliţişti afgani care pescuiau cu obuze, acuzaţi de uciderea unor copii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această dramă a avut loc vineri în provincia Baghlan (nord). Aflaţi pe malul râului, opt poliţişti au tras cu obuze în apă, în speranţa să omoare peşti, a precizat ministerul într-un comunicat.

Însă "proiectilul şi-a schimbat direcţia şi a lovit într-un loc în care se jucau copii. Şase copii au fost ucişi, iar alţi doi răniţi", a adăugat ministerul.

"Poliţiştii nu au avut intenţia să ucidă copiii", a declarat pentru AFP Ahmad Jawid Basharat, un purtător de cuvânt al Guvernului local.

"Ei pescuiau, dar obuzul şi-a schimbat traiectoria şi a lovit celălalt mal al râului, unde înotau copii", a spus el, precizând că victimele aveau vârste cuprinse între zece şi 14 ani.

Pescuitul cu explozivi, obuze sau grenade nu este neobişnuit în Afganistan. În anumite regiuni din ţară, pescarii aruncă în ape şi cabluri electrice conectate la generatoare pentru a omorî peşti, o tehnică deosebit de periculoasă pentru înotători.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici