Polonia, Suedia şi Cehia se opun meciurilor de calificare din Rusia, pentru Cupa Mondială

Rusiei nu ar trebui să i se permită să găzduiască luna viitoare meciuri de calificare la Cupa Mondială după invazia sa în Ucraina, au declarat joi federaţiile de fotbal din Polonia, Suedia şi Cehia într-un comunicat comun.

1061 afișări
Imaginea articolului Polonia, Suedia şi Cehia se opun meciurilor de calificare din Rusia, pentru Cupa Mondială

Conform programării, Rusia urmează să găzduiască Polonia în semifinalele fazei sale din play-off-ul pentru Cupa Mondială pe 24 martie şi, dacă echipa sa avansează, este programată să primească Suedia sau Cehia pe 29 martie, în finală.

„Asociaţiile de fotbal ale Poloniei (PZPN), Suediei (SvFF) şi Republicii Cehe (FACR) îşi exprimă poziţia fermă că meciurile de baraj nu ar trebui să se joace pe teritoriul Federaţiei Ruse", au precizat acestea într-o declaraţie comună.

„Escaladarea militară pe care o observăm implică consecinţe grave şi o siguranţă considerabil mai scăzută pentru echipele noastre naţionale de fotbal şi delegaţiile oficiale", au adăugat acestea.

Asociaţiile au declarat că se aşteaptă ca FIFA şi UEFA să reacţioneze imediat şi să propună locaţii alternative.

Preşedintele SvFF, Karl-Erik Nilsson, a declarat mai devreme joi, pentru Reuters, că disputarea unui meci de baraj pentru Cupa Mondială în Rusia este „aproape de neconceput".

„Aşa cum arată aici şi acum, astăzi, nu există absolut nicio dorinţă de a juca un meci de fotbal în Rusia", a spus el.

Rusia va pierde şi finala Ligii Campionilor din acest an, UEFA solicitând pentru vineri o reuniune extraordinară a Comitetului Executiv pentru a muta meciul de la Sankt Petersburg.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici