Poroşenko a discutat la telefon cu Hollande şi Merkel despre situaţia din estul Ucrainei

Preşedintele ucrainean Petro Poroşenko a discutat duminică după-amiază la telefon cu omologul său francez François Hollande şi cancelarul german Angela Merkel despre situaţia din Ucraina, potrivit unui comunicat al preşedinţiei franceze,.

323 afișări
Imaginea articolului Poroşenko a discutat la telefon cu Hollande şi Merkel despre situaţia din estul Ucrainei

Petro Porosenko (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ei au vorbit în special despre discuţiile dintre Kiev şi Moscova privind punerea în aplicare a acordurilor de la Minsk, despre schimbul de prizonieri în estul Ucrainei şi reluarea dialogului cu separatiştii proruşi în cadrul grupului de contact", a precizat preşedinţia.

În pofida unui armistiţiu anunţat în estul Ucrainei, luptele dintre forţele ucrainene şi rebeli continuă. Conflictul ucrainean s-a soldat în decursul a opt luni cu 4.634 de morţi, potrivit ONU.

Hollande şi Merkel "au subliniat necesitatea unei soluţii instituţionale pentru estul ţării, cu scopul de a respecta integritatea teritorială a Ucrainei", informează comunicatul.

Potrivit preşedinţiei franceze, "ei au menţionat că autorităţile ruse trebuie să ia toate măsurile necesare pentru a contribui la detensionarea situaţiei în Ucraina".

De asemenea, cancelarul german şi preşedintele francez "l-au îndemant pe Poroşenko să iniţieze reforme pentru a redresa situaţia economică şi financiară a ţării".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici