Posibila sursă a pandemiei? Sponsorizat de Guvernul SUA, un institut din Wuhan a experimentat cu liliecii din peşterile în care ar fi apărut Covid-19

10259 afișări
Imaginea articolului Posibila sursă a pandemiei? Sponsorizat de Guvernul SUA, un institut din Wuhan a experimentat cu liliecii din peşterile în care ar fi apărut Covid-19

Sursa foto: Profimedia

Institutul de Virologie din Wuhan a desfăşurat experimente cu coronavirus pe mamifere capturate de la o distanţă de peste 1.600 de kilometri depărtare, în regiunea Yunnan, experimente care au fost sponsorizate cu 3.7 milioane de dolari de către guvernul american. 

Secvenţierea genomului Covid-19 i-a dus pe cercetători la liliecii găsiţi în peşterile din Yunnan dar s-ar crede ca s-a transferat pentru prima oară la oameni la o piaţă de animale din Wuhan. 

Dezvăluirea că Institutul din Wuhan experimenta cu lilieci dintr-o zonă cunoscută deja ca fiind posibila sursă a virusului 2019-nCov este şocantă. De asemenea, faptul că au facut astfel de experimente cu bani americani a stârnit îngrijorări că laboratorul ar fi de fapt sursa originală a pandemiei, şi nu piaţa de animale din Wuhan, scrie Daily Mail. 

Politicienii şi mai multe grupuri au criticat dur sponsorizarea oferită institutului de către Guvernul SUA pentru „experimentele periculoase şi crude desfăşurate la Institutul din Wuhan”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici