Postul de preşedinte al R.Moldova, prezentat pe un site de locuri de muncă

Postul de preşedinte al Republicii Moldova figurează ca vacant pe un site de recrutări de personal, în ceea ce pare a fi o ofertă cel puţin haioasă, relatează PRO TV Chişinău.

25 afișări
Imaginea articolului Postul de preşedinte al R.Moldova, prezentat pe un site de locuri de muncă

Postul de preşedinte al R.Moldova, prezentat pe un site de locuri de muncă (Imagine: Răzvan Chiriţă/MediafaxFoto)

Potrivit site-ului, "candidatul trebuie să fie extrem de capabil, cu experienţă în condus ţări, dornic să rămână în istorie şi să se îmbogăţească doar din salariul pe care îl primeşte".

Responsabilităţile postului includ organizarea şi conducerea de şedinţe, verificarea zilnică a bugetului statului, deplasări pe teren, posibilităţi de călătorii în străinătate.

Printre cerinţe se numără "abilitatea de a citi clar discursuri, experienţă de minim doi ani pe posturi din conducerea ţării, cunoştinţe de gramatică, cunoaşterea perfectă a limbilor română şi rusă, abilitatea de a vorbi cu accent moldovenesc, spirit de echipă, disponibilitate pentru relocare, fizic plăcut".

Printre recomandările de pe site figurează crearea unui mediu economic şi social care să stimuleze revenirea în ţară a moldovenilor din străinătate.

Printre aptitudinile care ar reprezenta un avantaj sunt menţionate "navigarea pe net, cunoştinţe word 2007, paint, solitaire şi black jack".

 

Preşedintele în exerciţiu al R.Moldova, Vladimir Voronin, a confirmat miercuri că a demisionat din funcţie, relatează pagina online a Unimedia.

"În calitatea de preşedinte al Partidului Comuniştilor, nu am de gând ca în acest moment crucial pentru ţară şi pentru partidul nostru să rămân într-o poziţie destul de dubioasă şi ambiguă, exercitând atribuţiile şefului de stat. Nu am nici nici motive morale şi nici politice pentru a deţine această înaltă funcţie în stat. Categoric nu pot sa accept calea pe care vor acum să conducă ţara. Şi din acest motiv, anunţ că trec în Parlament în calitate de simplu deputat, pentru ca să fiu împreună cu partidul", a declarat Voronin.

"Voi fi împreună cu voi în prima linie. Aşa va fi cinstit şi corect. Asta o cere şi partidul nostru, care are nevoie de mai multă organizare şi coeziune. Doar aşa, într-un singur rând, umăr la umăr, vom mobiliza potenţialul nostru de 30.000 de persoane pentru noi victorii, pentru renaşterea Moldovei, demnitatea poporului şi încrederea în ziua de mâine", a explicat Voronin.

Vladimir Voronin trebuie să-şi prezinte demisia din funcţia de şef al statului în faţa Parlamentului R. Moldova, nu în faţa Partidului Comuniştilor, aşa cum a făcut acesta, au declarat liderii Alianţei pentru Integrare Europeană (AIE), citaţi de site-ul Unimedia.md.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici