Premieră în Rusia: Un ONG a anunţat căsătoria unui "cuplu homosexual"

O femeie şi o transsexuală s-au căsătorit în mod oficial, ambele purtând rochii albe, la Sankt Petersburg, o organizaţie de apărarea drepturilor LGBT anunţând prima căsătorie a unui "cuplu homosexual" în Rusia, o ţară în care uniunile între persoane de acelaşi sex sunt interzise.

134 afișări
Imaginea articolului Premieră în Rusia: Un ONG a anunţat căsătoria unui "cuplu homosexual"

Premieră în Rusia: Un ONG a anunţat căsătoria unui "cuplu homosexual" (Imagine: Attila Szavuj/Mediafax Foto)

Căsătoria a fost posibilă deoarece una dintre cele două tinere este o transsexuală, ea urmând în prezent un tratament hormonal pentru a deveni femeie, dar având un paşaport în care scrie că este de sex masculin.

"Căsătoria acestui cuplu homosexual (...) a putut avea loc, evident, pentru că una dintre cele două tinere căsătorite este bărbat, potrivit paşaportului. Deci, în mod oficial este o căsătorie între un bărbat şi o femeie. Dar, de facto, este o căsătorie între două femei", a anunţat ONG-ul Vîhod, care apără drepturile homosexualilor.

"Este o premieră în Rusia", a adăugat organizaţia.

Cele două tinere căsătorite au purtat ambele rochii albe la această ceremonie, care a avut loc vineri la Sankt Petersburg, un oraş din nord-vestul Rusiei aflat la originea unei legi controversate privind pedepsirea oricărei "propagande" homosexuale în faţa unui minor.

În imagini de la căsătorie, postate pe Internet, cele două tinere, una blondă, cealaltă brunetă, zâmbesc şi ţin fiecare în mână câte un buchet de flori în momentul în care semnează documentele care legalizează uniunea.

"Este o insultă faţă de familiile ruse. Intenţionez să cer anularea acestei căsătorii", a reacţionat Vitali Milonov, un deputat local, autorul legii cu privire la "propaganda" homosexuală, contactat de AFP.

Rusia, o ţară în care homosexualitatea era considerată o infracţiune penală până în 1991 şi o boală mentală până în 1999, a adoptat anul trecut o lege care pedepseşte cu amendă şi închisoarea orice faptă de "propagandă" homosexuală şi de pedofilie în faţa unui minor.

Acest text a provocat critici dure în Occident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici