Premierul bulgar refuză să demisioneze şi avertizează că protestele blochează reformele

Premierul Bulgariei, Plamen Oreşarski, a declarat că nu va demisiona, avertizând că protestele, care durează de aproape două luni, afectează reformele.

92 afișări
Imaginea articolului Premierul bulgar refuză să demisioneze şi avertizează că protestele blochează reformele

Premierul Bulgariei, Plamen Oreşarski (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Mii de bulgari, majoritatea tineri şi cu studii superioare, organizează zilnic proteste în faţa Parlamentului din Sofia, de aproape şapte săptămâni, cerând demisia Guvernului condus de Plamen Oreşarski.

Protestele au degenerat în violenţe, marţi seară, când peste 100 de parlamentari, miniştri şi jurnalişti au fost blocaţi de manifestanţi în Parlament.

"Lipsa de securitate şi criza politică afectează climatul de afaceri, dar avem un plan clar de acţiune şi îl vom implementa", a declarat Oreşarski într-un interviu.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici