Premierul Israelului oferă ajutor umanitar Iranului după cutremurul devastator de duminică

Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a anunţat că intenţionează să ofere ajutor umanitar pentru victimele cutremurului devastator din Iran şi Irak, însă oferta a fost prompt refuzată de Teheran, care nu recunoaşte statul evreu, informează site-ul postului France 24.

447 afișări
Imaginea articolului Premierul Israelului oferă ajutor umanitar Iranului după cutremurul devastator de duminică

Premierul Israelului oferă ajutor umanitar Iranului după cutremurul devastator de duminică

Oferta, anunţată în cursul unei video conferinţe cu Federaţiile evreieşti din America de Nord, a fost una mai degrabă retorică în condiţiile în care Iranul nu recunoaşte Israelul.

Totuşi, Netanyahu a subliniat că inamiciţia între cele două guverne nu înseamnă inexistenţa simpatiei umanitare în caz de criză.

"Am văzut imagini sfâşietoare cu bărbaţi şi femei şi copii îngropaţi sub dărâmături", a declarat liderul Guvernului de la Tel Aviv.

"În urmă cu câteva ore am dat dispoziţie să oferim asistenţă medicală prin Crucea Roşie pentru victimele irakiene şi iraniene ale dezastrului", a adăugat premierul.

"Am spus-o de multe ori că nu avem niciun motiv de discordie cu poporul din Iran. Cearta noastră este cu regimul tiranic care îi ţine ostatici şi ne ameninţă cu distrugerea", a completat Netanyahu.

Presa israeliană a relatat că Teheranul a refuzat prompt oferta Israelului prin intermediul Comitetului Internaţional al Crucii Roşii.

Peste 530 de persoane au decedat, iar zeci de mii de persoane au rămas sinistrate în urma unui seism de 7,3 grade produs duminică seara la frontiera dintre Iran şi Irak.

Zona cea mai afectată este oraşul Sarpol-e-Zahab, situat în provincia iraniană Kermanshah.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici