Video Premierul Italiei, avertisment pentru UE. Pandemia, test pentru unitatea blocului comunitar.

  • Pandemia de coronavirus, test pentru unitatea şi solidaritatea UE. Premierul Italiei cere statelor membre să ajute ţările cele mai afectare de criza sanitară
  • Apelul a venit înaintea unei întâlniri a miniştrilor de Finanţe din Zona Euro, unde este discutat un pachet de ajutor financiar de 500 de miliarde de euro
  • Din cauza măsurilor de carantină impuse de pandemia de coronavirus, economia Italiei s-ar putea contracta anul acesta cu 11%. Italia are cel mai mare număr de morţi în urma infecţiei cu COVID-19, peste 17.600
860 afișări

Pandemia de coronavirus este un test pe care dacă Uniunea Europeană nu îl tece ar putea însemna prăbuşirea proiectului european. Avertismentul este lansat de premierul Italiei, ţara cu cei mai mulţi morţi de pe urma pandemiei. Giuseppe Conte cere statelor membre să împartă povara efectelor pe care măsurile de carantină le au asupra ţării sale şi a altor economii europene. Scenariul desenat de pandemie este unul sumbru pentru economia Italiei, care anul acesta s-ar putea contracta cu 11% anul acesta, iar datoria publică ar putea deveni nesustenabilă.

Giuseppe Conte, premierul Italiei: Vorbim de ceva ce a început ca o urgenţă sanitară, dar s-a transformat rapid într-una economică şi socială. Pune la încercare structura economiei italiene şi a altor state din Europa şi din lume. Dacă răspunsul nostru nu este puternic şi unit, dacă Europa va eşua să vină cu politici monetare şi financiare adecvate celei mai mari provocări de la cel de-al Doilea Război Mondial, cu siguranţă, cetăţenii italieni şi europeni vor fi profund dezamăgiţi.

Şeful guvernului italian spune că ţara sa a depăşit vârful epidemieie de coronavirus. Dacă experţii epidemiologi dau undă verde, Italia ar putea începe relaxarea măsurilor de carantină spre sfârşitul acestei lunii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici