Premierul Moldovei: Opţiunea noastră europeană nu este împotriva Rusiei

Premierul moldovean Chiril Gaburici s-a întâlnit vineri cu omologul său rus, Dmitri Medvedev, în cadrul unui summit al Comunităţii Statelor Independente care a avut loc în Kazahstan, şi a apărat opţiunea proeuropeană a ţării sale, relatează Europa Liberă, în pagina electronică.

472 afișări
Imaginea articolului Premierul Moldovei: Opţiunea noastră europeană nu este împotriva Rusiei

Premierul Moldovei: Opţiunea noastră europeană nu este împotriva Rusiei (Imagine: Mediafax Foto)

"Alegerea vectorului european nu este o alegere contra Rusiei. Spaţiile economice sunt compatibile, iar colaborarea în acest sens este benefică pentru ambele state", a declarat Gaburici.

El i-a mulţumit omologului său rus pentru "paşii făcuţi pentru reluarea exporturilor de produse agricole pentru unele companii din Republica Moldova".

Guvernul nu a oferit detalii, dar, în cursul săptămânii, agenţiile de presă ruse au citat oficiali din cadrul Rospotrebnadzor care au afirmat că Moscova ar putea relua importul de conserve de legume şi fructe de la câteva companii moldoveneşti după aproape un an de suspendare.

La rândul său, Medvedev a transmis disponibilitatea ţării sale de a continua redeschiderea pieţei ruse pentru produsele moldoveneşti. "Dialogul dintre ţările noastre trebuie să continue într-o manieră constructivă", a declarat premierul rus, potrivit PRO TV Chişinău.

Cei doi oficiali au convenit, de asemenea, asupra reluării activităţii Comisiei interguvernamentale moldo-ruse pentru cooperare economică. "Aceasta este cea mai potrivită platformă pentru abordarea constructivă şi pragmatică a tuturor subiectelor de pe agenda bilaterală", a declarat Gaburici.

Alte subiecte au vizat aspectele colaborării în domeniul energetic şi social.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici