Premierul palestinian Salam Fayyad a fost spitalizat

Premierul palestinian Salam Fayyad a fost spitalizat în urma unor dureri de stomac, dar viaţa sa nu este pusă în pericol, a anunţat luni seara o sursă din cadrul spitalului din Ramallah, în Cisiordania.

134 afișări
Imaginea articolului Premierul palestinian Salam Fayyad a fost spitalizat

Salam Fayyad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salam Fayyad "suferă de o infecţie benignă la stomac şi este tratat cu antibiotice", a declarat pentru AFP un medic de la spitalul general din Ramallah, unde este internat premierul.

Fayyad, în vârstă de 61 de ani, ar putea să rămână o noapte în spital pentru a se odihni şi a fi supravegheat de medici, a precizat sursa citată.

Premierul palestinian, un fumător împătimit, a fost victima unei crize cardiace în timpul unei vizite private în Statele Unite în mai 2011, dar şi-a revenit rapid.

Fost funcţionar al FMI, Fayyad este un economist respectat de comunitatea internaţională pentru că a epurat finanţele Autorităţii Palestiniene şi a ameliorat securitatea în Cisiordania.

El conduce Guvernul Autorităţii Palestiniene din iunie 2007, după preluarea controlului asupra Fâşiei Gaza de către islamiştii din Hamas.

Zvonurile s-au multiplicat în ultimele zile la Ramallah în legătură cu o eventuală plecare a lui Salam Fayyad din această funcţie în urma divergenţelor cu liderii mişcării naţionaliste Fatah a preşedintelui Mahmoud Abbas.

Confruntată cu dificultăţi bugetare cronice, Autoritatea Palestiniană traversează una dintre cele mai grave crize financiare de la înfiinţarea sa, în 1994.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici