Premierul scoţian Nicola Sturgeon: Un nou referendum privind independenţa Scoţiei, foarte probabil să aibă loc înainte de 2020

Un nou referendum privind independenţa Scoţiei este "foarte probabil" să fie organizat înainte de anul 2020, a declarat premierul scoţian Nicola Sturgeon la postul de televiziune ITV, scrie Reuters online.

623 afișări
Imaginea articolului Premierul scoţian Nicola Sturgeon: Un nou referendum privind independenţa Scoţiei, foarte probabil să aibă loc înainte de 2020

Premierul scoţian Nicola Sturgeon: Un nou referendum privind independenţa Scoţiei, foarte probabil să aibă loc înainte de 2020

"Cred că este foarte probabil având în vedere situaţia în care suntem (...) Ceea ce s-a întâmplat de atunci m-a făcut să mă gândesc şi mai mult la asta decât în dimineaţa de după referendum (pentru Brexit)", a răspuns Sturgeon când a fost întrebată în legătură cu posibilitatea ca un al doilea referendum privind independenţa Scoţiei să fie organizat înainte de 2020.

Majoritatea alegătorilor din Scoţia au votat pentru a rămâne în UE, în cadrul referendumului din luna iunie privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, însă voturile din Anglia şi Ţara Galilor au înclinat balanţa spre ieşirea Regatului Unit din Blocul comunitar.

Cu ocazia conferinţei anuale a Partidului Naţional Scoţian, care a avut loc săptămâna trecută, Sturgeon a declarat că Administraţia de la Edinburgh este pregătită pentru toate posibilităţile, inclusiv independenţa Scoţiei, după ce Marea Britanie a votat separarea de UE.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici